Då var årets premiär avverkad.

Äntligen så låg sjön frusen med spegelblank is (8-10cm) och helt orörd.

Inför årets ismete har jag gjort några inköp och skaffat lite nya tillbehör samt uppgraderat min utrustning.

Nya ismetespön modell Viking Pike M som har en helgående action vilket ger drillningen en riktigt skön känsla.

Nya spöhållare som spöet ligger och vilar på i väntan på napp, där denna modellen är lite längre än föregångaren vilket tillåter lite längre nappindikator ”vipppa”. Spöhållaren är också stabilare än sin föregångare.

Nytt vindskydd som jag är riktigt nöjd med efter dagens prövning som den klarade med bravur. Ett tält som har popup funktion likt ett paraply, vilket gör att man enkelt sätter upp det på 30 sekunder och rymmer 2 personer med varsina stolar och packning utan problem. Samtliga sidor har fönster som är helt öppningsbara för fri sikt åt alla hållen, eller så öppnar man bara en del av fönstret och låter en nätdel vara uppe vilket skyddar mot vind men ändå ger en bra sikt ut.

Med en utetemperatur på -6°c var vinden för dagen väldigt kylig och ganska kraftig runt 11m/s i topparna vilket inte ens var märkbart när man satt i tältet, och att tältet skulle var så stabilt och inte rubbas av dessa vindar förvånade mig. Även temperaturskillnaden som man kunde känna av i tältet kontra det som var utanför var också positiv.

Dagens fiske var inte någon direkt höjdare men jag lyckades i alla fall spräcka nollan och vara med i matchen med en gång. 2 gösar och 4 gäddor blev det till slut med dagens största en gädda á 6,80kg och största gösen på blygsamma 2kg.

Minusgraderna ser ut att hålla i sig kommande vecka vilket kommer att ge möjlighet att satsa på en lite större sjö nästa helg.

Skitfiske.